Isfiskekonkurransen flyttet til Bårdsgarden-området

Årets isfiskekonkurranse finner sted på Ångardsvatnet nedenfor Bårdsgarden. (Foto: Toralv Østvang)
Årets isfiskekonkurranse finner sted på Ångardsvatnet nedenfor Bårdsgarden. (Foto: Toralv Østvang)

Isfiskekonkurransen palmesøndag er flyttet til området nedenfor Bårdsgarden, hvor isforholdene nå er bedre enn i østenden av Ångardsvatnet.

70 cm tykk is, rundt 400 hull for isfiske og godt med parkeringsmuligheter på tippen nedenfor Bårdsgarden. Dette er noe av det som Lønset Grunneierlag byr på palmesøndag i samarbeid med Lønset Horisontløftarlag.

I tillegg byr arrangørene på salg av mat og drikke ute på isen, samt salg av pilkestikker, magott og det som ellers trengs for vellykket isfiske.  Det blir i år som tidligere mange flott premier.

Isfiskekonkurransen på Ångardsvatnet på palmesøndag er blitt en årviss tradisjon som samler hundrevis av fastboende, hyttefolk og tilreisende til noen hyggelige timer på isen.

Påmelding ute på isen starter klokka 11 palmesøndag 13. april. Selve konkurransen starter klokka 12 og varer i tre timer.

Les også: Vellykket isfiskekonkurranse – her er bildene

Et aldri så lite usikkert moment er naturligvis været. For et par år siden måtte arrangementet avlyses på grunn av sterk vind, men værmeldingen for palmesøndag i Storlidalen er slett ikke verst: Et par varmegrader og frisk bris. Riktignok er det fare for noe nedbør i form av regn eller sludd, men det ser ikke til å bli store mengder, ifølge Yr.no.

– Årets isfiskekonkurranse er et samarbeide mellom Lønset Grunneierlag som eier av arrangementet og Lønset Horisontløftarlag.  Sistnevnte som er inne i dette arbeideet for økonomiens skyld, vil i år disponere overskuddet til “Lønset på tvers” prosjektet der vi knytter sammen Lønset sentrum med gangstier og bruer over Vindøla, heter det i omtalen av arrangementet på nettsidene til Lønset Grunneierlag.

Her plakaten som forteller om arrangementet:

Isfiskekonkurranse-plakat-590x

Nøkkelord: × × ×

Comments are closed.