Julesnøen i Storlidalen er sikret – løypekjøringen i full gang

Det går mot vinter og jul – og det tradisjonelle julebordet på Bortistu Gjestegard. (Foto: Toralv Østvang)
Snøen lavet ned i Storlidalen lørdag og varsler hvit jul i år. (Arkivfoto: Toralv Østvang)

– Julesnøen er sikret, selv om den er veldig løs ennå, sier Arnt Vasli, en av løypekjørerne innerst i Storlidalen.

Lørdag 20. desember meldte Arnt Vasli at løypeoppkjøringen med snøskuter innerst i Storlidalen nå var kommet i gang. Lørdag formiddag kjørte sønnen hans, Helge Storli, opp skiløypa mellom Storlia og Gjevilvatnet – sjekk løypetabellen for flere detaljer.

Ifølge Arnt Vasli er snødybden nå omtrent 30 centimeter. – Men det snør kraftig i bygene nå, så snødybden øker vel litt etterhvert, sier Vasli.

Tung og løs snø

Utenom de oppkjørte løypene er det tungt føre gjennom løs snø, opplyser Vasli.

Løypa oppover til Tovatna er kjørt opp tidligere og går et stykke forbi trimposten ved Tovatna. Etter det Storlidalen.no erfarer, skal det være fine forhold til Tovatna i skrivende stund.

17. desember meldte OPP.no at snømålingsstasjonen ved Ångardsvatnet viste at området lå på snøtoppen i Trøndelag.

SNØBRØYTING: Løypekjørerne i Storlidalen jobber også med snøbrøyting og kan få en travel jul. Fra venstre Arnt Vasli, Wenche Storli og Hallvard Storli. Arkivfoto fra 2009. (Foto: Toralv Østvang)
SNØBRØYTING: Løypekjørerne i Storlidalen jobber også med snøbrøyting og kan få en travel jul. Fra venstre Arnt Vasli, Wenche Storli og Hallvard Storli. Arkivfoto fra 2009. (Foto: Toralv Østvang)

Gjennom flere snøfattige vintre, ikke minst i forrige skisesong, har den innerste delen av Storlidalen utmerket seg med å ha bedre snø- og skiforhold enn mange andre områder. Tidligere har vi her på Storlidalen.no skrevet om hyttefolk som har kjørt helt fra Fagerhaug og andre steder ganske langt unna for å gå på ski i Storlidalen.

Til OPP.no sier løypekjører Hallvard Storli på Storli Gard at dette skyldes beliggenheten nær kysten og med fjell imellom, noe som gjør at det har lett for å lave ned når været kommer fra nordvest.

Lovende langtidsvarsel

Langtidsvarselet fra Meteorologisk Institutt viser at kuldegradene vil holde seg gjennom jula og romjula, så det er all grunn til å håpe på koselig, hvit jul i Storlidalen i år.

Skiføret vil også holde seg, ser det ut til. Det er varslet snøfall på fem av de neste ni dagene, ifølge Yr.no.

Dermed ser det ut til at de trofaste løypekjørerne innerst i Storlidalen vil få nok å gjøre i dagene som kommer, både de som kjører skuter og Hallvard Storli som kjører løypemaskina.

Comments are closed.