Minneord om Per Vinje

 

Per Vinje
GÅTT BORT: Tidligere styreleder for Storli Hytteeierforening, Per Vinje, er gått bort. (Foto: Toralv Østvang)

Per Vinje, tidligere styreleder for Storli Hytteeierforening, er gått bort. Her er noen ord om hans virke for hyttefolket i Storlidalen.

Midtveis i årets sommerferie her i Storlidalen fikk vi en trist melding om at vår kjære venn og gode hyttenabo Per Vinje er død, 79 år gammel.

Per døde på St. Olavs hospital i Trondheim 10. juli etter et akutt sykdomsanfall, bare kort tid etter at han hadde tilbrakt flere helger på rad på hytta i Storlidalen.

To storlidalsvenner

Med Pers bortgang har Storlidalen mistet to av sine beste venner med bare litt over tre måneders mellomrom. Like før påske gikk Pers kjære kone Inger bort, noe som påførte Per umåtelig sorg.

Gjennom flere tiår hadde de to – både sammen og hver for seg – brukt mye av sin tid og energi på foreningsvirksomhet, tiltak og sosiale aktiviteter til beste for Storlidalen. Da Inger og Per bygde seg sin hytte i Storlidalen midt på 1970-tallet, hadde de allerede lang tilknytning til dalen, og begge ble blant de fremste ambassadørene for denne vidunderlige fjelldalen.

Styreleder 2001-2011

Frode Vassenden Per Vinje
FORMANNSSKIFTE: I 2011 overtok Frode Vassenden vervet som formann i Storli Hytteeierforening etter Per Vinje, som da hadde vært styreleder i 10 år. (Foto: Toralv Østvang)

I 2001 var det duket for formannsskifte i styret i Storli Hytteeierforening, som var blitt stiftet i 1995. Da var Per Vinje en naturlig kandidat til vervet, som han skjøttet med stort engasjement i mange år. Som styreleder for hytteeierforeningen gjorde Per en stor innsats for å videreutvikle samholdet og samarbeidet hytteeierne seg i mellom og ikke minst mellom hytteeierne og grunneierne innerst i Storlidalen.

I flere år var Per også aktivt med i aksjonskomiteen for bedre veg i Storlidalen. Her ble samarbeidet mellom grunneiere og hyttefolk kronet med seier i 2007. Senere engasjerte Per seg også i Oppdal Hytteforum.

Påskeskirennet

For alle oss som har hatt hytte i Storlidalen en stund, vil Per og Inger fremfor alt være knyttet til de gode minnene for både barn og voksne om påskeskirennet som de to og noen gode hyttenaboer arrangerte i en 20-årsperiode.

Inger og Pers kjærlighet til Storlidalen har gått i arv til døtrene og deres familier, som også er hytteeiere her i dalen.

Midt i sorgen over Pers død er oppgaven til alle oss som er glad i Storlidalen, å fokusere på hvordan vi best kan bidra til å videreføre arven etter Per.

Comments are closed.