Mobilnettet nede etter tordenvær

Det er dårlig med mobiltelefon-forbindelse innerst i Storlidalen etter tordenværet lørdag ettermiddag. (Foto: Toralv Østvang)
Det er dårlig med mobiltelefon-forbindelse innerst i Storlidalen etter tordenværet lørdag ettermiddag. (Foto: Toralv Østvang)

Et kortvarig, men kraftig tordenvær lørdag ettermiddag tok knekken på mobiltelefon-nettet innerst i Storlidalen.

Både mobiltelefon-nettet og minst ett parabolanlegg ble påført skade av lynnedslag innerst i Storlidalen lørdag ettermiddag, 26. juli.

Det var mellom klokka 16 og 17 lørdag at et kraftig tordenvær fôr forbi hytteområdet innerst i Storlidalen. Etter et lynnedslag like nord for Storlidalsvegen falt mobiltelefon-nettet ut. Om det var dette lynnedslaget eller andre lyn som skadet mobiltelefon-nettet, er ikke kjent, men nettet er i hvert fall fortsatt nede på søndag.

Ingen mobil-dekning for NetCom-kunder søndag formiddag.
Ingen mobil-dekning for NetCom-kunder søndag formiddag.

NetCom-kunder er i skrivende stund – søndag 27. juli ved 13-tiden – fortsatt uten mobildekning.

Artikkelforfatteren har ikke fått sjekket med Telenor Mobil-kunder innerst i Storlidalen ennå, men en feilmelding for området hos Telenor tyder på at også Telenor-kunder er uten mobilforbindelse i øyeblikket.

Feilmelding hos Telenor søndag 27. juli klokka 12:30.
Feilmelding for innerste del av Storlidalen hos Telenor søndag 27. juli klokka 12:30.

Hvis noen sitter på oppdatert informasjon om situasjonen, er det fint om informasjonen kan formidles via e-postmelding til webmaster@storlidalen.no. Dette forutsetter naturligvis at man har internett-forbindelse utenom mobilnettet i Storlidalen. Vi konstaterer at Vitnetts trådløse fastnett i området har fungert som vanlig etter uværet.

NetCom er varslet om at nettet er nede innerst i Storlidalen, men vi har ikke fått noen tilbakemelding ennå.

NetCom-kunder var uten mobilforbindelse fra masta innerst i Storlidalen søndag. (Foto: Toralv Østvang)
NetCom-kunder var uten mobilforbindelse fra masta innerst i Storlidalen søndag. (Foto: Toralv Østvang)

Dramatisk på hytta

Et ektepar på en hytte like nord for Storlidalsvegen opplevde tordenværet som dramatisk. Lynet som slo ned like i nærheten, førte til at plastdekselet på en fasttelefon-kontakt på kjøkkenet ble sprengt løs og fôr flere meter bortover kjøkkengulvet.

Overraskende nok var fasttelefon-forbindelsen fortsatt intakt etter tordenværet.

Men det var ikke parabol-anlegget. Etter at uværet hadde passert, viste det seg at Canal Digital-dekoderen i stua var død. Dette til tross for at strømkontaktene til tv-en og alle enhetene rundt tv-en var tatt ut før tordenværet kom på nært hold.

I debattfora på internett har vi funnet råd om også å trekke ut antennekontaktene på parabol-dekoderen når tordenvær nærmer seg. Vi har riktignok ingen faglig bekreftelse på dette.

Hyttebrann ved Skarvatnet

Dramatikken etter uværet lørdag var større i et hytteområde ved Skarvatnet. Der oppsto det brann i en hytte etter lynnedslag, melder avisen OPP.

Hytteeieren var ikke til stede, men snarrådige naboer sørget for å få slukket brannen ved hjelp av pulverapparat.

Ifølge Yr.no er det fare for mer tordenvær i Storlidalen i dagene som kommer.

 

 

 

Nøkkelord: × ×

Comments are closed.