Nå har badesesongen startet i Storlidalen

Rune Weiseth på vei opp fra Ångardsvatnet etter den første dukkerten. (Utklipp fra videoen som dokumenterer svømmeturen.)
Rune Weiseth på vei opp fra Ångardsvatnet etter den første dukkerten. (Bildet er hentet fra videoen som dokumenterer svømmeturen.)

Søndag startet badesesongen i Ångardsvatnet i Storlidalen.

Eller kanskje den egentlig ikke gjorde det, annet enn for én enkelt hardhaus blant hytteeierne i Storlidalen?

Men etter at Rune Weiseth, trondheimsmann med hytte i Storlidalen, hadde tatt seg en rask dukkert ikke langt unna iskanten, sørget han for å utfordre flere av sine nærmeste slektninger og  venner. Disse ser nå ut til – i tur og orden og med større eller mindre grad av entusiasme – å ta imot utfordringen.

Om deres første vårbad i år blir i Ångardsvatnet eller andre steder, er noe uklart i øyeblikket.

Slik ble Rune Weiseths første svømmetur i Ångardsvatnet i 2014 dokumentert på video.
Slik ble Rune Weiseths første svømmetur i Ångardsvatnet i 2014 dokumentert på Facebook.

Det som derimot er klinkende klart, er at dukkerten i Ångardsvatnet var en usedvanlig kald opplevelse. I videoen fra begivenheten ser man at svømmeturen var veldig kort. Ikke så rart, kanskje. Like i nærheten lå det fortsatt is på Ångardsvatnet.

Les også: Badefarsott brer seg i Oppdal

Vi merker oss også at de yngre familiemedlemmene som løp ned på stranda for å overrekke Rune et kjærkomment håndkle etter dukkerten, fortsatt gikk i vinterklær og lue.

Så vi tipper de fleste vil vente kanskje både én og to måneder før de gir seg i kast med bading i Ångardsvatnet.

Men det er jo kjekt å se at det går mot mer sommerlige aktiviteter i Storlidalen.

TILFØYELSE: Det fremgikk ikke av videoen som Storlidalen.no har fått se, men det er nå bekreftet at også Runes kone, Linda Mai Helmersen Weiseth, er like tøff og tok seg en dukkert i Ångardsvatnet i dag.

Nøkkelord:

Comments are closed.