Nå har også NetCom 3G i Storlidalen

BEVISET: Mobilen til venstre er koblet opp mot NetCom, mobilen til høyre mot Telenor. (Foto: Toralv Østvang)
BEVISET: Mobilen til venstre er koblet opp mot NetCom, mobilen til høyre mot Telenor. (Foto: Toralv Østvang)

Nå har også NetCom oppgradert til 3G i Storlidalen.

Dette var gladnyheten – på vegne av NetCom-abonnenter – vi oppdaget ved ankomsten til hytta ved Storligrenda dagen før palmesøndag.

Oppgraderingen er åpenbart så ny at NetCom selv ikke vet det engang. De gjør naturligvis det, men mobiltilbyderen har i hvert fall ikke rukket å oppdatere dekningskartet sitt. I skrivende stund er den innerste delen av Storlidalen fortsatt et bokstavelig talt hvitt felt på NetComs dekningskart. Vi får håpe at dette ikke betyr at 3G-hastigheten vi registrert nå bare er en form for prøveordning, men at vi har fått 3G på permanent basis.

Som kjent oppgraderte Telenor til 3G innerst i Storlidalen i fjor høst. Dermed er begge de to store mobilleverandørene oppe på 3G/4G, noe både hyttefolk og fastboende innerst i Storlidalen har ventet lenge på.

Vi har ikke rukket å teste kvaliteten på NetComs 3G-forbindelse i Storlidalen ennå, men på vår hytte, som ligger rundt 250 meter fra mobilmasta i Storligrenda, registrerte vi god signalstyrke og en nedlastingshastighet på rundt 13-14 megabit per sekund.

Vi håper å få gjort grundigere målinger rundt omkring i hyttefeltet senere i påsken, både når det gjelder Telenor og NetComs 3G/4G-løsninger innerst i Storlidalen. Ikke minst knytter det seg spenning til om kapasiteten holder mål når det er mange på hyttene i påsken.

One Comment

  1. Avatar Håkan Bjerneld says:

    Shoppingtur till Expert i Oppdal. Inhandlade en trådlös WiFi router, ZTE. Valde NetCom som operatör, syntes billigare för större datamängd sammanlignet med Telenor. Kunde inte se någon större skillnad i täckningsgrad.

    Testat, fungerar helt OK på på hyttefältet vid Liabövejen. Enkel och intuitiv anslutning, liten och behändig. Har testat med 7 klienter anslutna, inga problem så långt.

    Ultrakort testperiod, men jag syns dette er et genombrott ner det gelder internettillgang i Storlidalen.

    Håkan Bjerneld