Telenor lover 3G innerst i Storlidalen før sommeren

 

Før sommeren blir det slutt på sirupstregt mobilt internett innerst i Storlidalen, ifølge Telenor.
Før sommeren blir det slutt på sirupstregt mobilt internett innerst i Storlidalen, ifølge Telenor.

Endelig blir det 3G-hastighet på det mobile bredbåndet innerst i Storlidalen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor skriver i en svarmelding til et av medlemmene i Storli Hytteeierforening at «det er planlagt 3G på basestasjonen nord i Storlidalen før sommeren».

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor varsler 3G innerst i Storlidalen før sommeren. (Foto: Toralv Østvang/PC World)
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor varsler 3G innerst i Storlidalen før sommeren. (Foto: Toralv Østvang/PC World)

For mange av hytteeierne i Storligrenda-området er dette en gladmelding. Under forutsetning av at det ikke oppstår ytterligere forsinkelser, naturligvis.

NetCom også klar

NetCom har tidligere sagt at selskapet på sin side er klar til å oppgradere til 3G på masta innerst i Storlidalen så snart Telenor har sørget for den nødvendige kabelnedleggingen.

Les også: Slik er det å ha raskt bredbånd på hytta

Ifølge tidligere informasjon fra de to mobilaktørene er forutsetningen for 3G med god kapasitet innerst i Storlidalen at det legges ned en fiberkabel inn til masta.

Behovet for en slik kabel har trolig vært et både forsinkende og fordyrende element i prosessen med å få raskere mobilt bredbånd i hele Storlidalen.

Teoretisk kunne man ha fått 3G mye tidligere ved hjelp av speiling fra mast lenger nede i dalen, men dette ville ikke gitt tilstrekkelig kapasitet på masta innerst i Storlidalen til å gi brukerne en god 3G-opplevelse når det er mange på nettet samtidig, slik vi tolker tidligere utsagn fra Telenor og NetCom.

Datoen ikke klar

I meldingen, datert 7. april, understreker dekningsdirektøren i Telenor at den endelige datoen for å sette masta innerst i Storlidalen i drift i 3G-modus ikke er bestemt ennå.

Les også: Telenor utsetter 3G-oppgraderingen i Storlidalen til 2014

Det samme gjelder utvidelse av eksisterende 3G-dekning og kapasitet på basestasjonen midt i dalen. Disse utvidelsene vil skje «i løpet av året», skriver dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Nøkkelord: ×

2 Comments

  1. Avatar Tore Dyrnes says:

    Hei. De går ikke direkte på 4G da? Når de nå legger fiber, er jo muligheten til stede.

  2. Det kan godt hende det blir 4G, fra starten eller etter hvert, for oppgradering fra 3G til 4G skal være forholdsvis enkel og rimelig sammenlignet med oppgradering fra 2G/EDGE til 3G. Men Telenor snakker om 3G foreløpig, så da får vi vel forholde oss til det.