Den siste «Storliaden»

«Storliaden» var navnet på det populære kostymeskirennet som ble avviklet i påsken i over 20 år i hyttefeltet innerst i Storlidalen. I alt gikk arrangementet av stabelen 20 ganger – det var et par skirenn som måtte avlyses på grunn av uvær. Det siste rennet fant sted i påsken 2003. Her er en videofilm fra det siste skirennet.

Mange av dem som trådte sine barneski i skiløypene i Storlidalen i de årene da Storliaden fant sted, er i dag kommet godt opp i tenårene eller er blitt godt voksne. Felles for alle er at de har hyggelige minner fra påskeskirennet. Håpet er at denne videofilmen kan bidra til å gjenoppfriske noen av disse minnene.

Det var hytteeierne på «Bekkeroa», Eldbjørg og Olav Gautefall, som var primus motorer for påskerennet, sammen med Inger og Per Vinje. De to sistnevnte var i en mannsalder tilknyttet Nidar Sjokoladefabrikk i Trondheim, noe premieringen etter skirennet gjerne ga et hint om. 

Noen av de andre hyttenaboene deltok også i arrangementsarbeidet.

Eldbjørg og Olav Gautefall er nå borte, men det står respekt av innsatsen som de to nedla i over 20 år for barn og unge i Storlidalen med Storliaden-arrangementet. 

Ellers er det jo trist at ingen har tatt opp arven etter Storliaden, så ingenting ville være bedre enn om noen skulle føle seg inspirert av denne videoen til å ta opp igjen tråden. (Etter at denne videoen ble presentert, viste det seg at det likevel var folk i Storlidalen som gjerne ønsket å ta opp igjen tråden fra Storliaden. Journ. anm.)

Til slutt nevner vi at det kan tenkes at en vellykket avspilling av denne videoen krever raskere internett-forbindelse enn det man får med mobil bredbånd i Storlidalen våren 2011. Video-ruten ser dessuten litt forvrengt ut når man åpner nettsiden på iPad, men videoen ser ut til å spilles av helt ok også på iPad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.