Minneord: Per Vinje er død

Per Vinje
GÅTT BORT: Tidligere styreleder for Storli Hytteeierforening, Per Vinje, er gått bort. (Foto: Toralv Østvang)

Midtveis i årets sommerferie her i Storlidalen fikk vi en trist melding om at vår kjære venn og gode hyttenabo Per Vinje er død, 79 år gammel.

Per døde på St. Olavs hospital i Trondheim 10. juli etter et akutt sykdomsanfall.

Selv om Per hadde slitt med helseproblemer de siste årene, kom meldingen om hans bortgang som et sjokk på oss hyttenaboer. Bare vel en uke før hadde vi gleden av å spise lunsj og drikke kaffe med ham her i Storlidalen, under hans andre besøk her på to uker. Det siste han sa før han dro hjem til Trondheim, var at han gledet seg til å komme tilbake på nye sommerturer til Storlidalen.

Med Pers bortgang har Storlidalen mistet to av sine største venner med bare litt over tre måneders mellomrom. Like før påske gikk Pers kjære kone Inger bort. Selv om det påførte Per umåtelig sorg, hadde han i det siste begynt å se mer lyst på livet igjen. Blant annet var han kommet i gang igjen med å delta i planlegging av pensjonistreiser.

Organisasjonsmenneske

Per var gjennom hele livet et organisasjonsmenneske, aktiv i pensjonistenes organisasjonsliv i senere år, og før det kjent og hedret for sin innsats i idrettens organisatoriske virke gjennom en mannsalder, blant annet med ledende verv i Norges Bedriftsidrettsforbund og i Trondhjems Skiklub.

Da det i 2001 var duket for formannsskifte i styret i Storli Hytteeierforening, stiftet i 1995, var Per Vinje en naturlig kandidat til vervet, som han skjøttet med stort engasjement i mange år.

per vinje frode vassenden
FORMANNSSKIFTE: I 2011 sa Per Vinje takk for seg som styreleder i Storli Hytteeierforening og overlot stafettpinnen til Frode Vassenden. (Foto: Toralv Østvang)

Som styreleder for hytteeierforeningen gjorde Per en stor innsats for å videreutvikle samholdet og samarbeidet hytteeierne seg i mellom og ikke minst mellom hytteeierne og grunneierne innerst i Storlidalen. Senere engasjerte han seg også i Oppdal Hytteforum.

Påskeskirennet

For alle oss som har hatt hytte i Storlidalen en stund, var Per og hans kjære Inger fremfor alt knyttet til de gode minnene om påskeskirennet som de to og noen gode hyttenaboer arrangerte i en 20-årsperiode. Det siste skirennet deres fant sted i 2003, og tradisjonen er nå tatt opp igjen av en ny generasjon hytteeiere.

Arrangementet dro i Inger og Pers tid nytte av parets tilknytning til Nidar i Trondheim. Begge var ansatt der i mange år, Per blant annet i ledende stillinger som kontorsjef og personalsjef – og var naturligvis også aktiv i Nidar Pensjonistforening i senere år. Som den storlidalsvennen han var, var det kanskje ikke så rart at han fikk med seg Nidar som mangeårig sponsor av skirennet.

Storlidals-ambassadør

Da Inger og Per bygde seg sin egen hytte i Storlidalen midt på 1970-tallet, hadde de allerede lang tilknytning til dalen, og begge var i mange år blant de fremste ambassadørene for denne vidunderlige fjelldalen.

Deres kjærlighet til Storlidalen har gått i arv til døtrene og deres familier, som er hytteeiere i Storlidalen. Selv midt i sorgen over Pers død nå må alle vi som er glad i Storlidalen fokusere på hvordan vi best kan videreføre arven fra Inger og Per Vinje. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *