Praktbok om Lønset – og Storlidalen

Slik ser omslaget ut på den nye boka om Lønset. Det er Ångardsvatnet og storlidalsfjellene som er blikkfanget.

21. november 2010: Det er et vakkert bilde fra Storlidalen som dominerer på forsiden av den nye boka om Lønset og omegn, kalt «Fritt liv på Lønset». Boka er utgitt av Lønset Horisontløftarlag.

– Tanken bak boka har vært å synliggjøre hva Lønset har å by på, sier Jon Aalbu til avisen OPP.

Aalbu, som til daglig driver Småbruket på Lønset sammen med sine kone Gro, har vært primus motor for bokverket og har stått for utvelgelsen av de rundt 160 fotografiene i boka, ut fra et utvalg på over 400 innsamlede bilder.

Teksten er det Odd Gunnar Jære Hoel som har hatt ansvaret for.

Styrker identiten

Lønset Horisontløftarlag har arbeidet med mange prosjekter de to årene som er gått etter at det ble opprettet. Blant annet har laget arbeidet med å utvikle en egen sentrumsplan for Lønset, med å registrere eldre bruksnavn på slåttenger, utmark og stier, og med å utarbeide en egen profil for å videreutvikle Lønset. Profilen som ble valgt og som ble vedtatt på et folkemøte, var Fritt Liv. Dette er da også blitt navnet på praktboka som nå lanseres og som inngår i arbeidet med å styrke identiteten til lønsetbyggen.

Jære Hoel mener at boka vil være av interesse ikke bare for beboerne på Lønset, men også for oppdalinger flest og for hyttefolket. 

Boka er på 112 sider i flerfargetrykk på glanset papir med stiv innbinding. Boka er produsert av Mediaprofil A/S ved Dagfinn Vold i Rennebu.

Alle inntektene fra boksalget skal kjøres tilbake i nye prosjekter for utviklingen av Lønset, opplyser Hoel og Aalbu i en e-postmelding til storlidalen.no.

Boka koster 250 kroner og du kjøper den på Lønset Handel (Joker) neste gang du kjører forbi på vei til hytta. Boka fås også kjøpt på Småbruket på Lønset og hos Notabene på Domus i Oppdal sentrum. Salgsstart er 3. desember.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.