Storlidalen.no gjenoppstår

Glimt fra en snørik vinter i Storlidalen. (Foto: Toralv Østvang)

Storli Hytteeierforening har nå fått gjenopplivet nettstedet sitt etter at det har ligget brakk en stund.

Nettstedet www.storlidalen.no gjenoppstår nå i ny drakt. Storlidalen.no er blitt noe forenklet sammenlignet med den opprinnelige versjonen. Tanken bak dette er at nettstedet heretter i all hovedsak skal fungere som en meldings- og informasjonstjeneste for hytteeierforeningen.

Meldingstjeneste

Tidligere fungerte Storlidalen.no også som et slags lokalt nyhetsnettsted for den indre delen av Storlidalen. Nettstedet var en aldri så liten lokalavis på nettet, om man vil. Dette er det imidlertid ikke kapasitet eller ressurser til å fortsette med. Derfor vil styret i Storli Hytteeierforening konsentrere seg om å bruke nettstedet til å formidle informasjon om hytteierforeningens virksomhet. Naturligvis vil det også dukke opp artikler her som handler om forhold som ellers er av betydning for eller av interesse for hytteeierne i dalen.

Oppslagsverk

Mye av stoffet fra «gamle» storlidalen.no er altså borte fra nettstedet nå. Det viktigste er å tilby et nettsted som fungerer som et kjapt oppslagsverk for viktig informasjon om hytteierforeningens virksomhet. Det skal være lett å finne referater fra styremøter og årsmøter i hytteeierforeningen, i tillegg til at det alltid skal være lett tilgjengelig kontaktinformasjon her for dem som ønsker å kommunisere med styret. Foreningens vedtekter er også lett tilgjengelig her for dem som ønsker å sjekke hva slags saker det er aktuelt å ta opp i hytteeierforeningen.

Skisporet i sanntid

Som før inneholder nettstedet en del lenker som kan være nyttige for hyttefolket, blant annet til lokale Facebook-sider, til diverse værtjenester og så videre.

En ny lenke er knyttet til Skisporet.no. Klikker man på denne lenken, får man direkte tilgang til oppdatert løypekart over Storlidalen, med fargekoder som viser hvor kort eller lang tid det er gått siden de forskjellige løypestrekningene ble kjørt opp. Hvis man klikker på fargekode-skjemaet til høyre i skjermbildet, får man fram en tabell som viser hvor mange timer eller dager det er siden de respektive løypene er blitt kjørt opp. Skisporets tjeneste er basert på GPS-data i sanntid fra løypemaskinene som er i aktivitet i området.

På alle plattformer

I arbeidet med å gjøre om nettstedet er det lagt vekt på at Storlidalen.no skal fungere greit på alle slags plattformer, som datafolk pleier å si. Det vi si at man skal kunne oppsøke nettstedet både på pc, nettbrett og mobil. Akkurat når disse linjer skrives, er ikke funksjonaliteten helt optimal på de mobile plattformene, men dette blir forhåpentlig forbedret i løpet av kort tid.

Hvis du har spørsmål, forslag eller andre innspill knyttet til de datatekniske sidene ved Storlidalen.no, kan du sende en e-postmelding til undertegnede, toralv@mac.com. Spørsmål knyttet til innholdet på nettstedet må stiles til styret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *