Turtips: Brua over Sløbekken (Sløvaet)

Dette er kanskje den aller korteste og letteste turen i Storlidalen, som egner seg godt for en søndag rett før hjemreise, og kanskje spesielt godt for turkamerater med veldig korte bein.

Fra vestenden av den store parkeringsplassen (merket Ustigard hyttefelt) med postkassestativ D går det en skogsvei nedover mot dalbunnen. Det er lett å gå, og ikke mulig å gå feil (bare ikke gå inn på hyttetunet til noen). Det som lokker i enden av veien, er ei bru som går over Sløbekken, og der kan de kortbeinte tilbringe timevis med å kaste stein i elva, mens de voksne kan drikke kaffe, eller bare sitte å se på vannet. Det er en idyllisk plass, stille og fredelig.

Går du over brua, kan du fortsette 100 meter på en tømmervei over en myr og inn i en furuskog, og der har Thorvald Storli laget en trivelig bålplass som alle kan bruke. Det henger bålkjel og grillplate der som alle kan bruke, og det er merket «sandkasse» til barna. Skogbunnen er så våt at du vanligvis kan fyre bål året rundt. Unngå å ta kvister fra den gamle skogen akkurat de nærmeste 50 meter rundt selve plassen, for den gamle skogen er litt av sjarmen med plassen. Husk å rydde, og ikke brenne plast på bålet, eller andre ting som ikke er forenelig med grilling av mat/pølser. OBS: Thorvald Storlis svigersønn driver Turkompaniet, de har prioritet på bålplassen ved arrangement.

Skogsveien som går videre ned til Ångardsvatnet anbefales også. Det er en fin tur når været ikke tillater noe annet om vinteren. Ellers anbefales området til «besteforelderturer med barnebarn».

Brua er også en fin måte å krysse elva på for turer i retning Grugguskaret og Nonshø. Det gjelder både ski- og fotturer, og særlig for sene vårskiturer når elva kan være vanskelig å krysse andre plasser. Da kan en enten gå fritt oppover bjørkeskogen, eller gå rett opp lia inntil en treffer skiløypa som kjøres opp fra Bårdsgarden til Grugguskaret.

Viktig: Grunneierne ønsker minst mulig forstyrrelser i området (fra Sløbekken til Ångardsbrua) i elgjakta fra 25. september til 30. oktober. Dette både for egen sikkerhet og forstyrrelser av viltet. PS: Bålplassen kan trygt brukes!!

Turfakta:

Lengde én vei, til brua: 0,5 km.
Høydeforskjell: 30 m nedover fra veien.
Tid tur/retur brua: 30 min.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *