Turtips i Storlidalen – Fluren

Tur til Fluren – ryggen som ligger rett nord for Storligrenda – av Frode Vassenden (bilder: Frode Vassenden/Anne Steen-Hansen)

Fluren er ryggen som ligger rett nord for Storligrenda.

Det er ikke langt og det er ikke bratt, men det er kanskje den toppen i Storlidalen som har best utsikt per høydemeter.

Her er en tur utenom oppkjørt løype som er veldig fin, helst med fjellski (en av veldig mange muligheter for å nå Fluren).

Start på hovedløypa fra Storli til Halsen. Nordvest fra myra rett over Krokåtveien starter en håndgått løype på skrå oppover lia opp i Storbekkdalen.

Allerede ved starten av Storbekkdalen har man flott utsikt over dalen og de karakteristiske fjellene i vest. Over skoggrensa er det fritt og fint, og man kan gå omtrent hvor man vil, men etter man har forlatt randosporene må man regne med å tråkke selv.

Sporet på kartet viser en mulighet, en annen er å gå lenger inn i Storbekkdalen og gå opp på sadelen ved Halsbekktjønna og opp derfra. På toppen av Fluren er det en diger, spektakulær stein. Derfra er det utsyn til flotte fjell i alle retninger. Bare se, ikke slite!

Nedturen kan legges gjennom Halsbekkdalen, eller som tegnet på kartet: over den østlige Fluren-toppen. Det er en helt spesiell følelse der, så flatt og så luftig!

Fra toppen er det mange måter å komme seg ned til Pinnen, og så er det oppkjørtløype hjem igjen.

På vei ned fra Fluren østover er lurt å følge den tegna løypa til Pinnen (staken ved Halsbekken), og ikke dra rett sørøstover mot Halsen. Det er nemlig bratt og rasfarlig på sørøstflanken av Kvannflatbruna

Det sporet som er tegnet på kartet er 8 km langt. Anmarsj fra egen hytte kommer naturligvis i tillegg. Fra Storligrenda er det litt over 500 høydemeter opp. Mesteparten av stigningen er på løype som normalt er oppgått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *