Turtips-serie fra Frode Vassenden

Det finnes mange turer å gå i Storlidalen!

På oppfordring fra webredaktør Anne Vinje Jensen starter jeg opp en artikkelserie med tips og inspirasjon til turer i Storlidalen. Kartene her viser mine oppsamla GPS-spor i Storlidalen fra 2010 til nå, og de viser at det faktisk finnes en god del mulige turer med utgangspunkt i dalen. Noen av disse turene har vært tunge og lange, mens andre har vært korte og lette. Artikkelserien vil fokusere mest på de korte og lette turene som mange kanskje kan bli inspirert av. Når påskesnøen kommer kan det bli noen av de klassiske langturene også.

Selvfølgelig betaler jeg mine 900 kr i året til Storlidalen Løypelag. De maskinkjørte løypene gjør det mulig med fantastiske turer med lettski, og det er det heldigvis mange som har funnet ut.

I tillegg er maskinkjøringen en forutsetning for at så mange kan komme seg trygt opp og ned fra fjellet, for med så stor trafikk blir løypene fort ufremkommelige uten god preparering.

De som har vært i dalen en stund husker kanskje hvordan løypa til Tovatna så ut etter en utfartsdag i påska før i tida. På kvelden var den nesten ikke farbar, med dype og frosne spor i alle retninger.

Løypelaget, Hallvard og de andre løypekjørernes innsats er helt uvurderlig for den skitrafikken vi har i dalen nå, og som vi ønsker oss.

Men de maskinkjørte løypene bør ikke oppfattes som en begrensning av hvor man kan gå. Jeg ofte på tvers av de maskinkjørte løypene.

Med fjellski og feller kan man surre rundt i skogen rundt hytta eller labbe opp til nærtoppene, og få førsteklassesk naturopplevelse.

Noen av disse korte turene kan være mer attraktive for noen barn enn langdragturene inn langs Tovatna, og de kan også være mer attraktive for voksne på en søndag med begrenset tid til rådighet.

Det er slike turer jeg har mest lyst å gi tips om.

4 hendelser på “Turtips-serie fra Frode Vassenden”

  1. Sigmund Størset

    Hei Frode! Hvilket program bruker du får å vise alle GPS-sporene/gpx-filene på samme turkart? Hadde vært artig å lage et kart over egne turer.

    Hilsen Sigmund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *