Turtips: Storlidalen til Vassenden – med en omvei

Tur til Vassenden med kulturhistorisk seterbesøk.

Fra hyttene i Storlidalen til Vassenden er det 6 km hver vei på super maskintråkka løype, så ett alternativ er å finne fram lettskiene og gå den strekningen på null komma niks. Hvis du har fjellski og feller og vil ha en mer villmarkspreget variant så er dagens turtips midt i blinken.

På denne turen får du være alene mellom høye fjell, og det er innlagt et kulturhistorisk seterbesøk. 

Begynn å tråkk spor østover fra postkassen, over runde flyer og bortover en li med åpen bjørkeskog.

Du vil passere Gråhaugtjønna hvor det på sommerstid skal gå an å se et stort fangstanlegg for rein.

Når du er ferdig med flatene bærer den ned en slag skog mot Gjevillvatnet, hvor det kan bli fin kjøring hvis du napper av fellene.

Nede på myrene fortsetter du mot Vassendsetra, men du vil komme til en kanal som fører vannet over berg ned i Gjevillvatnet, slik at ikke elva skal grave bort den fine sanda når vannet er nedtappet. Det går en bro over denne kanalen (står på kartet) hvor du kan krysse uansett snø- is- og vannføringsforhold. 

TT-hytta Vassendsetra byr på utebenker i solvegg, hvis du er heldig, så det er en fin plass å raste 

Fra TT-hytta går du over enga, passerer den øverste private setra og går ut i villmarka igjen. Er du først ute på tråkketur så er det ikke så nøye hvor du går. Ruta på kartet er ett alternativ, men det er også mulig å følge Holbekken lenger opp og følge dalføret sørover mot Måssåhaugen derfra.  Uansett er det fint å satse på treffe innsida av Måssåhaugen. Der finner du maskintråkka løype tilbake til Storligrenda.  

1 hendelser på “Turtips: Storlidalen til Vassenden – med en omvei”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *