Turtips

Turtips: Høa

Høa utgjør endeveggen i Storlidalen med ofte gode snøforhold!

Skitur til Holbrona

Helgens turtips: Holbrona – nydelig utsikt til Gjevillvatnet

Turtips: Stenbua ved Stenboeng

Legenden forteller at de første beboerne i Storlidalen var en mann og ei kone som kom gående oppover dalen med ei ku på leiting etter et sted å slå seg ned.

Turtips: Bålplassen ved Sandbekken

Stien langs Sandbekken har vært nevnt som et mulig transportstrekk i flere andre turforslag, men her er det den stien som er målet.

Turtips: Kvannflatløa

Kvannflatløa må vel være det mest idylliske stedet i Storlidalen, tror jeg. Stor takk til Leif Helmersen på Bortistu som har vedlikehold løa og som lar oss få ta en rast i solveggen.

Turtips: Liaflatløa

Liaflatløa er blant de kulturhistoriske stedene som Leif Helmersen på Bortistu har merket opp stier til, og beskrevet brosjyren som Bortistugjestene får.

Turtips: Fossen i Storbekken

Om våren er fossen i Storbekken vill og våt og buldrende, og den er virkelig et fantastisk syn! Senere på sommeren roer den seg, og henimot august har det ganske ofte vært nydelige badeforhold i kulpene rett nedenfor.

Turtips: Stier i Storlia

Storlidalen er karakterisert av alle de flotte turmulighetene, korte og lange, flate og bratte, noe for enhver smak.

Turtips: Steinen på Fluren

Den store steinen på Fluren tilbyr en flott utsikt, en fin plass for klyving og klatring for små apekatter, og et flott sted å sitte og spise nista.

Turtips: TT-stien til Tovatna

Skal du raskt opp til Tovatna, er det ingenting som slår en sykkeltur langs kraftutbyggings-veien. Men hvis du er mer ute etter naturopplevelse underveis, da er turistforeningen sin sti det beste alternativet.

Turtips: Rundt Hyttdalskammen

Vi er nå kommet til det 13. turtipset i denne artikkelserien, og på denne årstida holder vi oss til turer som egner seg godt for skiløpere. Denne gang tar vi for oss turen fra Storlia og rundt Hyttdalskammen.

Turtips: Skitur rundt Lorthøa

Del 12 i vår artikkelserie om fjellturer i Storlidalen tar for seg den fine turen rundt Lorthø på vinterstid.

Turtips: Rundt Høa på skitur

Etter en pause er vi tilbake med flere turtips, og nå er det naturligvis tid for vinterturer, det vil si skiturer i det flotte fjellterrenget rundt Storlidalen.

Turtips: Tid for tur på skøyter

I et lite tidsvindu fra isen fryser på til snøen kommer for fullt er det ypperlige forhold i Storlidalen for skøyteturer.

Turtips: Brua over Sløbekken (Sløvaet)

Dette er kanskje den aller korteste og letteste turen i Storlidalen, som egner seg godt for en søndag rett før hjemreise, og kanskje spesielt godt for turkamerater med veldig korte bein.